Firecracker kylling

Firecracker kylling

Firecracker kylling er mest af alt en meget amerikaniseret udgaven af en asiatisk stir-fry ret. Det er dog noget vi rigtig godt kan lide herhjemme. Når jeg skal mealpreppe en omgang frokost, så er det altid den ret der er først på listen. Den er nem, hurtig og typisk billig at lave hvis man finder kyllingen på tilbud. Der bruges frosne grøntsager for at spare tid, men hvis man vil kan man selvfølgelig lave den med ens friske yndlingsgrøntsager.

Selve retten er simpel og hurtig og kan justeres i indhold og styrke så den er nem at tilrette til ens egen og ens families smag.

Jeg elsker asiatisk mad og denne ret er det nyeste skud på listen. Kylling bliver sprød, sød, spicy og helt igennem fantastisk!

Tricket til at få denne helt perfekt er høj varme på panden – hvis der ikke er nok varme på får man ikke den helt rigtige sprødhed på kyllingen.

Som altid, så husk at gør brug af dit basislager og tjek om du har det hele.

Firecracker kylling

Firecracker kylling

Forb. tid 10 min
Tilb. tid 15 min
Samlet tid 25 min
Ret Aftensmad
Køkken Asiatisk
Antal 4 personer

Ingredienser
  

Kylling

  • 500 g kylling
  • 4 spsk sojasauce
  • 2 spsk honning Mørk sirup eller brun farin kan også bruges
  • 2 spsk Sød chilisauce
  • 2 spsk Srirachasauce Der kan bruges mere/mindre efter personlig præference
  • 2 fed hvidløg
  • 1 spsk lagereddike

Grøntsager

  • 1 pose Frosne wokgrønsager
  • 1 dåse babymajs Skåret i mundrette stykker

Tilbehør

  • 3 dl basmatiris
  • 4 spsk peanuts

Sådan gør du
 

  • Skær kyllingen i mindre stykker
  • Bland soja, honning, sød chilisovs, Srirachisauce, hakkede hvidløg og lagereddike i en skål
  • Tilsæt kyllingen til skålen – hvis du har tid til at lade kylling trækken i marinaden 1-3 timer vil du opnå det bedste resultat, men du kan lave den direkte
  • Kog risene efter instruktionerne på pakken. Mens risene koger varmes en pande/wok op på stærk varme
  • Tilsæt 2 spsk olie og når det er varmt tilsættes kyllingen
  • Efter kyllingen har stegt 5 minutter tilsættes grøntsagerne. Steg videre i 5 minutter
  • Når marinaden begynder at tykne omkring kødet og grøntsagerne, skrues ned for varmen indtil kyllingen er gennemstegt
  • Anret ris og kylling/grøntsagsblandingen på en tallerken og drys med peanuts
Keyword asiatisk, kylling


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *