Højrebsfilet

Højrebsfilet

Højrebsfilet er et lækkert stykke kød og har mange fordele. Det er ofte på tilbud i mange supermarkeder. Det er lige til at gøre klar da der typisk ikke skal skæres noget fedt eller sener fra og så er det dejligt velsmagende.

Det er nemt at stege en højrebsfilet da kødet er uniformt. Min personlige erfaring er også at de fleste højrebsfileter “opfører” sig meget ens inde i ovnen.

Passer perfekt sammen med en sprød grøn salat, en dejlig sauce (bearnaise eller rødvin) og disse perfekte ovnkartofler.

Højrebsfilet

Forb. tid 10 min
Tilb. tid 55 min
Samlet tid 1 t 5 min
Ret Aftensmad
Køkken Dansk
Antal 4 personer

Ingredienser
  

  • 1.5 kg højrebsfilet
  • salt
  • peber
  • 2 fed hvidløg kan udelades
  • 1 stilk rosmarin kan udelades

Sådan gør du
 

  • Forvarm ovnen til 180 grader (konventionel).
  • Rids fedtet på stegt i et krydsmønster og gnid med salt og mast fed hvidløg.
  • Brun stegen godt på alle sider på en varm pande.
  • Placer stegen i et ildfast fad med en smule vand i bunden.
  • Stegetiden vil ca være 45 minutter og så hviletid på 15 minutter, men brug et stegetermometer til at være sikker. 53-54 grader er perfekt rosa.
  • Skyen kan anvendes til en lækker rødvinssauce eller man kan servere med bearnaise.

Noter

Server med perfekte ovnkartofler og sprød grøn salat til at give modspil til den mere “tunge” steg.


1 thought on “Højrebsfilet”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *