Kylling i rød karry

Kylling i rød karry

Kylling i rød karry er både hurtig, let at lave, sund og kan varieres alt efter ens egen families smagsløg. Da vi har mindre børn herhjemme laver vi den meget mild typisk.

Selve retten er egentlig bygget rundt om den frosne grøntsagsblanding som Rema 1000 forhandler – den har alt i sig jeg selv ville putte i. Fordelen er så at du sparer alt snittearbejdet, samt formindsker madspild så du ikke smider fx 1/2 kg gulerødder ud fordi du kun skulle skrælle halvdelen af posen.

Hvis du ønsker en mere fedtfattig udgave, så skift halvdelen af kokosmælken ud med vand. Lad være med at brug penge på at købe et lightprodukt af kokosmælk, det er alligevel blandet op med vand. Spar pengene og gør det selv.

Kylling rød karry

Kylling i rød karry

Kylling i rød karry
Forb. tid 10 min
Tilb. tid 20 min
Samlet tid 30 min
Ret Aftensmad
Køkken Asiatisk
Antal 4 personer

Ingredienser
  

  • 450 g kyllingbryst
  • 1 pose "Rød karry grøntsager" Rema 1000 specifikt
  • 1 stk frugt fx, æble eller ananas
  • 1 dåse kokosmælk
  • 1-2 tsk rød karrypasta eller almindelig karrypulver
  • 1 hønsebouillon
  • 4 dl brune ris eller hvide alt efter smag
  • salt
  • olie til stegning

Sådan gør du
 

  • Skær kyllingen i mindre mundrette stykker. Snit frugten i tern og sæt til side.
  • Sæt risen til at koge efter anvisning på pakken, lad dem trække lidt når vandet er kogt væk.
  • Varm lidt olie op i en stor gryde eller en wok.
  • Når olien er varm tilsættes det hakkede kylling samt den røde karrypasta. Svits nogle minutter til kyllingen begynder at tage farve.
  • Tilsæt posen med de snittede, frosne grøntsager. Lad det svitse til grøntsagerne begynder at falde lidt sammen.
  • Tilsæt kokosmælk, bouillonterning og kog op.
  • Lad retten koge i 10 minutter til kyllingen er færdig. Tilsæt frugttern de sidste 5 minutter, der skal stadig være bid i dem.
  • Smag til med lidt salt, evt fiskesauce el. soya hvis det skal være mere autentisk.
  • Server med ris. Evt drysset over med peanuts og fintsnittet grønne toppe fra forårsløg.

Noter

Kan varieres i styrke ved at tilsætte mere eller mindre karrypasta. Brug evt grøntsagsrester fra køleskabet i stedet for at smide dem ud.
Hvis du ønsker en mere let udgave, så brug halvt kokosmælk / halvt vand i stedet for at købe lightkokosmælk.
Keyword asiatisk, karry, kylling


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *