Mit basislager

Et basislager er præcis hvad der står, et lager af basis ting. Det er ting som salt, peber, mel og den slags som man ikke køber særlig ofte og hvor prisen “per servering” kan være forsvindende lille.

Et have et godt basislager kan gøre det nemt at lave mad. Mange ting bruger man typisk i mange forskellige retter, men det er ikke noget du køber på ugebasis måske.Tørre varer


Krydderier

Havsalt
Friskkværnet peber
Paprika
Karry
Stødt chili
Laurbærblade
Kanel
Oregano
Basilikum


Kolonial

Hvedemel
Grahamsmel
Havregryn
Bagepulver
Natron
Honning
Sukker: Hvid sukker, rørsukker
Olier: Ekstra jomfruolivenolie og koldpresset rapsolie
Eddiker: Lagereddike, hvidvinseddike, æblecidereddike og mørk balsamico eddike
Sojasauce
Fiskesauce
Østerssauce
Dijonsennep
Tomatketchup
Bouillon: Grøntsags-, okse-, hønsebouillon
Løg: Hvidløg, rødløg, zittauer løg
Citronsaft


På køl

Mælk
Æg
Parmesan
Smør