Perfekte ovnkartofler

Perfekte ovnkartofler

Ovnkartofler er nok en af de mest spiste tilbehør der findes i Danmark. Så her følger simpelthen opskriften på de mest perfekte ovnkartofler du kan forestille dig.

Denne opskrift sørger for at ovnkartoflerne får en lækker sprød skorpe og et blødt, nærmest fluffy indre. Nøgleordet er at skære kartofler så de får mange skarpe kanter og så koge dem inden til de er tæt på at falde fra hinanden.

Perfekt tilbehør til mange retter, bl.a. en lækker steg af højrebsfilet, en ovnstegt kylling eller som pommes frites til en god burger.

Perfekte ovnkartofler

Forb. tid 10 min
Tilb. tid 1 t 30 min
Samlet tid 1 t 40 min
Ret Aftensmad, Tilbehør
Køkken Dansk
Antal 4 persoenr

Ingredienser
  

  • 1.5 kg kartofler
  • 3 fed hvidløg kan udelades
  • 2 stilke rosmarin kan udelades
  • olivenolie

Sådan gør du
 

  • Skræl kartoflerne og skyl stivelsen af dem.
  • Læg dem i en gryde og dæk fuldstændigt med vand. Kog kartoflerne i 20-25 minutter til de er meget bløde og ved at falde fra hinanden.
  • Når kartoflerne er færdige så hæld forsigtigt vandet fra og lad dem køle af i et dørslag.
  • Tænd ovnen på 200 grader (180 grader varmluft). Hæld olien i et ildfast fad så det dækker 3-5 mm i bunden af fadet og sæt det i ovnen så olien bliver forvarmet.
  • Når ovnen er varm, tilføj kartoflerne og vend dem forsigtigt rundt i den varme olie.
  • Sæt fadet i ovnen i 1 time og vend kartoflerne ca. hver 20 minut indtil de er sprøde og gyldne.
  • Tilføj de maste fed hvidløg og rosmarinen når der er ca 10 minutter tilbage af stegetiden og krydr med salt.

Noter

Lad være med at spare på olien da det er dem som gør kartoflerne rigtig sprøde og gode her. Du kan undlade rosmarin og hvidløg eller du kan vælge at koge dem med i starten i stedet. Hvis du vil undgå for meget fedt kan du lade dem suge fedtet væk på køkkenrulle når de er gyldne.


1 thought on “Perfekte ovnkartofler”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *