Svensk pølseret

Svensk pølseret

Svensk pølseret kan for mange være en lidt fed oplevelse, men det kan faktisk blive en rigtig lækker ret! Hos os er det i hvert fald en stor favorit, både hos børnene og hos os selv.

Børnene elsker pølser og tomat og os voksne føler lidt at det er en slags “fast-food”, selvom det er hjemmelavet og kan gøres med rigtigt gode råvarer.

Som altid så tages der udgang i basislisten, så husk at tjekke om du har det hele.

Det er også en god ret at tage børnene med i køkkenet til da udskæring af pølse og skrælning af kartofler er lette opgaver.

Svensk pølseret

Forb. tid 5 min
Tilb. tid 20 min
Samlet tid 25 min
Ret Aftensmad
Køkken Dansk

Ingredienser
  

  • 1 kg Bagekartofler
  • 1 pakke pølser
  • 1 spsk paprika
  • 3 løg
  • 10 g smør
  • 1 dåse tomatpuré
  • 4 dl mælk
  • 1 dl piskefløde kan erstattes med mælk
  • salt
  • peber
  • 2 spsk HP sauce
  • 1/2 dl Æblecidereddike
  • Purløg kan udelades

Sådan gør du
 

  • Kartofler og pølser skæres ud i mundrette stykker.
  • Løgene halveres og skæres i tynde skiver.
  • Brus smørret af i en stor gryde og tilsæt løgene og lad dem sautere til de bliver lidt gennemsigtige.
  • Put tomatpuré og paprika i og steg det med i 1 minut.
  • Tilsæt kartofler og mælk og kog det i 15 minutter.
  • Steg pølserne på en pande til de får lidt stegeskorpe.
  • Når kartoflerne er ved at blive møre tilsættes fløden og koges op.
  • Smag til med eddike, HP sauce, salt og peber.
  • Tilsæt pølserne, rør det igennem og servér med fintklippet purløg over.
Keyword Kartofler, Pølse


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *