Svinefilet med grøntsager i cremet sovs og fuldkornspasta

Tryk her hvis du vil gå direkte til opskriften.

Svinefilet er et utroligt alsidigt stykke kød synes jeg. Her får kødet lov at komme til sin ret på en bund af cremede grøntsager og fuldkornspasta. Man ville kunne bruge andre grøntsager hvis det er det man gerne vil. Pastaen kunne nok også gå i en ikke fuldkornsudgave hvis man endelig vil. Dog synes jeg at lige netop her skal man tage så grove grøntsager og pasta som muligt. Jeg vil derfor anbefale at lave svinefilet med grøntsager som retten er beskrevet nedenfor.

Der er mange muligheder for at tage andre grøntsager med i retten alt efter evt. tilbud i ens lokale dagligvarerbutik eller hvis der er kræsne folk der spiser med. Nogle eksempler kunne være asparges, blomkål, peberfrugt og meget andet. Kun fantasien sætter grænser her. Du har derfor i høj grad mulighed for at skræddersy netop din svinefilet med grøntsager din familie kan lide. Da der er en cremet sovs med og pasta er den typisk også let at få mindre børn til at spise da de store grøntsager kan fiskes lidt til side til de voksne og de mindre stykker kan komme på børnenes tallerkener.

Hvis man ønsker at skære lidt tilbage på fedtet, kan man bruge mindre fløde eller en form for madlavningsfløde. Alternativt kan man skifte den helt ud med mælk. Personligt vil jeg dog hellere løbe en ekstra tur end at skære alt for hårdt ned.

Herhjemme er svinefilet med grøntsager absolut en klassiker, også selvom vores børn ikke er alt for gode til kød. Jeg synes også Rema 1000 er god til at have dem på tilbud ofte til 30 kr i stedet for normalprisen på 45 kr. Hvis man sørger for at handle ind på tilbud har du nemt en billig og sund ret. Hvis du holder kødet separat kan det også nemt komme på brød til madpakken.

Svinefilet med grøntsager og fuldkornspasta

Forb. tid 5 min
Tilb. tid 35 min
Samlet tid 40 min
Ret Aftensmad
Køkken Dansk
Antal 4 personer

Ingredienser
  

  • 500 gram Svinefilet Marineret med tomat og ramsløg
  • 2 stk Porrer
  • 1/2 hoved Broccoli
  • 300 gram Fuldkornspasta
  • 2 spsk Olie
  • 2 dl Vand
  • 2 dl Fløde eller madlavningsfløde

Sådan gør du
 

  • Svinefileten pakkes ud og steges i olien på en varm pande – 15 mins på hver side.
  • Sæt vand til pastaen til at koge og kog pastaen efter anvisning på posen.
  • Imens fileten steger skæres broccoli og porrer ud i mindre stykker.
  • Hæld de 2 dl vand i en gryde med grøntsagerne og giv det et opkog i 5 minutter. Læg låg på imens. Lad grøntsagerne dryppe af efterfølgende.
  • Når svinefileten har fået de 2×15 minutter tages den af og hviler 10 mins. Tilsæt de 2 dl piskefløde til skyen på panden, de afdrypne grøntsager og kog op igen.
  • Svinefileten skæres i skiver og lægges i sovsen og serveres med pastaen.

Noter

Der kan også serveres groft brød og en frisk/sprød grøn salat til. 
Keyword fuldkornspasta, grøntsager, svinefilet


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *