Ugens rugbrødsdag

Ugens rugbrødsdag

Ugens rugbrødsdag er noget vi lægger ind når det skal gå stærkt og være nemt. Herhjemme har vi typisk en travl hverdag. Så selvom vi gerne ville, er det ikke altid det bliver aftensmad lavet helt fra bunden.

Vi bruger også ugens rugbrødsdag på at være ekstra sammen med ungerne, så der ikke skal gå for meget tid med madlavning. Nogle gange er det bare rart at det tager 10 mins at lave aftensmad kun.

Vi har ikke en fast dag på ugen vi gør det – det kommer an på hvordan vores planer er. Dog følger vi en relativt fast plan når det kommer til hvad vi spiser. Vi kan selvfølgelig altid variere, men en lun leverpostej og et par kogte kartofler, det er fast inventar! Hertil typisk avokado, æg, tomat, pålæg og til ungerne, et stykke figenpålæg også. Hvis man har frikadeller fra dagen før, et stykke flæskesteg eller andre rester – så er det selvfølgelig oplagt at spise dem her.

Rugbrød med avokado

Ugens rugbrødsdag

Forb. tid 10 min
Samlet tid 10 min
Ret Aftensmad
Køkken Dansk
Antal 4 personer

Ingredienser
  

  • 1 pk rugbrød med kerner
  • 4 kogte kartofler skiveskåret
  • 200 gram leverpostej
  • 2 æg kogt el. pocheret
  • 1 zittauerløg
  • 1 avokado
  • 2 tomater
  • pålæg familiens favoritter

Sådan gør du
 

  • Tænd ovnen på 200 grader og varm leverpostejen i et ildfast fad.
  • Kog eller pochér et æg (hvis du ikke har det i køleskabet)
  • Skær kartofler, tomater og avokado i skiver.
  • Kombiner rugbrød og topping alt efter appetit. Drys med lidt finthakket løg. Krydr med salt og peber.


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *