Vegetarisk One pot pasta med røde linser

Vegetarisk One pot pasta med røde linser

“Ugens vegetar” ret er en lækker one pot pasta med røde linser. Herhjemme prøver vi at spise vegetarisk mindst en gang om ugen. Både af økonomiske årsager, men også for at tage hensyn til klimaet. En skøn sund ret der gør brug af en masse krydderier for at få velsmag frem.

I denne udgave er der også godt med grøntsager. Hvis man hellere vil gøre brug af f.eks. en aubergine vil den også passe perfekt.

Vær opmærksom på, at som altid går jeg udfra du har nogle visse basisvarer tilgængelige, som der vil blive gjort brug af.

Vegetarisk one pot pasta med røde linser

Forb. tid 10 min
Tilb. tid 20 min
Samlet tid 30 min
Ret Aftensmad
Køkken Vegetarisk
Antal 4 personer

Ingredienser
  

  • 2 zittauerløg
  • 2 fed hvidløg
  • 500 gram tomater
  • 1 squash
  • 1 spsk basilikum
  • 2 spsk oregano
  • 1 spsk paprika
  • 1 L vand
  • 400 gram frisk pasta f.eks. tagliolini eller fettucine
  • 1-2 dl røde linser
  • 2 spsk olie

Sådan gør du
 

  • Skyl de røde linser for urenheder. Kog et par deciliter vand og hæld det kogende vand over linserne i en skål og lad det trække imens du laver resten.
  • Hak løg og hvidløg i fine tern. Hak tomat og squash i grovere stykker.
  • Varm olien i en gryde hvor der er plads til det hele og lad løg og hvidløg svitse af til løgene bliver klare.
  • Tilsæt de hakkede tomater og squash og lad det svitse med nogle minutter.
  • Linser drænes for vand og linserne tilsættes i gryden sammen med vand og 2 tsk salt.
  • Da linser skal skal koge ca 20 minutter tyvstartede vi med at hælde det kogende vand over dem. Lad retten simre 5-10 minutter alt efter hvor længe de trak til at starte med.
  • Tilsæt så den friske pasta direkte i gryden og kog indtil den er al dente (med lidt bid i stadig). Alt i alt skal linserne ca. koge 20 minutter, mens den friske pasta kun 5 minutter.
  • Servér evt med lidt groft brød eller revet parmesan.

Noter

Som så mange andre pastaretter så vil retten nyde godt af den umami parmesanost tilfører.
Mængden af linser er med vilje angivet lidt løst da det er alt efter meget man ønsker. Jo flere man tilsætter, jo mere kan retten føles lidt melet, men omvendt er det også der proteinet og mæthedsfølelsen kommer fra. 


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *