Verdens bedste burger

Verdens bedste burger
Klik her hvis du er utålmodig og bare vil direkte til opskriften.

En burger. Få retter, hvis nogen, er vist så kendt som en burger og her får du i al beskedenhed opskriften på hvad jeg synes er verdens bedste burger. Den findes i utallige udgaver og så vidt jeg ved også utallige oprindelser. Burgeren har også oplevet en sand oprejsning i bybilledet. Langt de fleste steder er forskellige burgerkæder skudt op med hver deres bud på en god burger.

Mange har givet udtryk for at det netop er dem der opfandt hvad vi kender som en “hamburger”. Historien melder dog ikke noget endegyldigt. Så hvem der kan påtage sig æren for opfindelsen bliver vi nok aldrig klogere på. Jeg vil dog tro at flere forskellige sagtens ville have kunne opfinde retten parallelt da der trods alt er tale om en meget simpel ret. For burgeren i sig selv er jo enormt simpel. Der jo trods alt tale om 2 stykker brød med en bøf af kød i mellem. Det er i hvert fald meget svært at se hvor man kan gå galt i tilberedningen af sådan en.

Burgeren kan både laves på grill og pande og smagen af flammegrillet burgerbøf er da også en delikatesse i sig selv. Her er det dog i en indendørs variant som kan laves året rundt. Tilbehør og fyld er meget klassisk, men kan selvfølgelig justeres efter personlig smag. I stedet for friske agurker kan man bruge syltede agurker, eller syltede rødløg for at tilføje en anden frisk/syrlig smagsnote. I stedet for tomat kan man også bruge en tomatrelish der giver lidt spark og lidt sødme og i stedet for grønt salat kan man bruge spinatblade eller endda spidskål. Som dressing kan man enten bruge en klassiske ketchup/mayonnaise, eller man kan lave en lækker hjemmerørt burgerdressing.
Andre friske varianter kunne være hummus sammen med bøffen og tomatrelish. Kun fantasien og dine smagsløg sætter grænser.

burger opskrift

Verdens bedste burger

Verdens bedste burger
Forb. tid 10 min
Tilb. tid 30 min
Samlet tid 40 min
Ret Aftensmad
Køkken Amerikansk
Antal 4 personer

Ingredienser
  

  • 500 gram Oksekød
  • 4 stk Burgerboller
  • 1 stk Agurk
  • 2 stk Tomat
  • 1 hoved Salat
  • 4 skiver Ost
  • 1 Zittauerløg
  • 1 pose Sweet potato fries
  • Dyppelse/dressing Ketchup, Mayo, Remolade, Thousand Island etc

Sådan gør du
 

  • Tænd ovnen på 200 grader (180 grader varmluft). Fordel sweet potato fries på en bageplade med bagepapir på og sæt i ovnen og tilbered dem efter posens anvisninger.
  • Snit halvdelen af løget fint og bland finthakket løg, salt og peber sammen med kødet til 4 bøffer.
  • Varm et par spsk olie i en pande ved høj varme og læg bøfferne på panden. Steg dem 1 minut på den ene side og vend dem. Læg en skive ost på hver bøf og skru ned for varmen. Steg bøfferne færdigt.
  • Skyl salat, tomat og agurk. Salaten pilles i blade, tomat og agurk skæres i skiver. Den anden halvdel af løget skæres i skiver.
  • Når sweet potato fries er ved at være færdige i ovnen skæres burgerbollerne over og rister med i ovnen til det hele er færdigt.
  • Saml burgeren med bolle, dressing, salat, tomat, agurk og bøf og server med sweet potato fries og dyppelse til.

Noter

Opgrader med ultralækkert tilbehør såsom: Syltede rødløg, hjemmelavet burgerdressing eller en lækker tomatrelish.
Kan også serveres med andre typer pomfritter, kartoffelbåde eller bare nydes uden tilbehør.


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *